Category Archives: mimpi

dream a little dream

“There are some people who live in a dream world, and there are some who face reality; and then there are those who turn one into the other.”
~ Douglass Everett

Do you have dreams? or at least something you really want in life?
I do. I have a lot.

I notice that my dreams changing from time to time. When i was in kindergarten, my dreams was simple. But then, as I grow older, I have different dreams and not as simple as buying candies in candy shop down the road.

i still remember when I’m on final years in college, people told me I must be very happy that soon I finished college then I’ll be free to choose whatever I want to do. But you know what, I was not happy. I was thinking that life is a scary place. I was so scary becoming an adult. I’m so afraid that I’m going to fail. So many ‘what ifs’ running through my head. What will happen if i fail? what am i going to do if i don’t find a job? what do i do if i can’t find a decent guy? what if i can’t afford myself?

well, I’m not a spoil child. I was living separated from my parents since I was starting college. We’re on different cities, so I kinda used to have my own decisions. I’m not used to ask them what they think of this or that. And I guess they finally getting used to that too. But it’s a different deal, right? I still have my parents as my safety net.

So, what was my dreams then? My dreams was having a decent job, find a decent guy, and live a decent living. That’s all. But if you know my grades on college, you’d be worried too, what if I can’t find a decent job. hahahaa…

oh well. But God help me. I’m managed to find a job and keep on it for 2 years soon after graduated. It was a job that I instantly say yes because I was so afraid of being jobless. I’m not thinking whether I’m gonna like it or not. I just do it. Complaining this and that but it was all just, you know, me being grumpy and lazy.

But then, it’s getting boring. And i feel trapped in a city and a job that I feel they wont take me anywhere. So i pushed myself and apply for a job I’m not even dream I would have. It was soooooo weird. And crazy. And I’m not even have guts to picture myself having that kinda job. It was my dream job.

So, when I found out that I was in, I was so happy. And without a doubt, I left my old job and went to a city I’ve never dream I’m going to be in. hoooo, so crazy!

Life is like riding a bicycle. To keep your balance you must keep moving. ~ Albert Einstein

What I like about cities is that everything is king size, the beauty and the ugliness. ~Joseph Brodsky

Did I tell you it was my dream job? it was! it’s such a thrilled experience and I’m glad I have a chance to have it. I was putting all my heart to that job. I did it with all the love I have. And I was so very happy. It was the best time in my life. Although, I should tell you there’s still me being grumpy and lazy. But it’s just because I was thankless. I regret it now. 😦

When people go to work, they shouldn't have to leave their hearts at home. ~ Betty Bender

I was working there for about 3 years and a half. It’s quite some time. I have to quit because I’m married to a guy who works at the same place as mine. So i have to leave the job. Part of me was sad. But I thought, being with him is also one of my dreams, you know. I never thought I could find a decent guy in a workplace that I love so much! It’s like having a double joyful at the same time. It’s like, I’m blessed and blessed even more.

“Being with him made my brain quiet. I didn’t have to invent a thing.”

But sometimes, i still have a dream to have a job that I like. A job that I would put all my heart to it. But you know, even now I’m not having that kinda job, I still feel blessed. So many people are jobless. I’m lucky enough to have a job and able to afford myself. Right? I should be thankful. Maybe sometimes I do sound like I just take it for granted. But believe me, I’m not. I do feel so very thankful. At least, this is the job that I choose to have.

The brain is a wonderful organ. It starts working when you get up in the morning, and doesn't stop until you get to the office. ~ Robert Frost

my dream car

Salah satu mimpi dan cita-cita gua yang dari dulu sampai sekarang masih belum kesampaian adalah: memiliki mobil pribadi hasil jerih payah sendiri. hohohooo… Dulu, gua dan sikutu adalah sahabat baik. Bagai kempompong deh pokoknya. Ga ada sikutu, rasanya gua ga bisa ngapa-ngapain. Hahahaha.. dasar aja manja. Tapi sikutu adalah separo nafas gua waktu di Bandung. Hihiii doi yang kepat kepot nganterin gua yang doyan bangun kesiangan menuju kampus dan tempat kerja.

sikutu with all her glory

Makin hari, gua semakin memimpikan punya mobil sendiri. Hihihihii… tiap bulan, berharap bisa nabung banyak dan lebih banyak lagi. Tapi apa daya, gw adalah pemboros sejati. Wkwkwkwkkk..

So, anyway.. Gara-gara project rugi yang lagi gua dan tim kerjain di salah satu vendor mobil besar di daerah Sunter, jadilah tiap hari pemandangan gua adalah deretan mobil baru yang bikin super ngiler.

deretan mobil baru nunggu dijemput pemiliknya

gimana ga ngiler kalo tiap hari disodorin pemandangan kayak gitu yaaaaa 😐

1. Toyota Prius

prius si canggih

Begitu liat mobil ini, langsung mupeng! hohohoo.. ini adalah Toyota Prius, mobil canggih yang ramah lingkungan karena selain berbahan bakar bensin, mobil ini juga berbahan bakar listrik. Jadi pakai bensin cuman kalo udah low batt. hihihii.. trus bisa auto-parking juga! Selain itu, Toyota Prius ini dilengkapi teknologi yang bisa mendinginkan suhu di dalam mobil ketika diparkir di tempat panas. Canggih gila!

Harga Toyota Prius type paling culun nya saja adalah sekitar 210 juta (Toyota Prius I). Dan type paling canggihnya adalah sekitar 599 juta (Toyota Prius Gen 3).

2. Ford Fiesta
Selain si Prius, gua juga suka sama type mobil semacam Ford Fiesta.

ford fiesta yang bikin ngiler


yu mareeee :p~~~~~

Harga si cantik fiesta ini type Fiesta 1.4L Style (manual) adalah sekitar 167 juta. Dan type paling canggihnya Fiesta Sport dengan harga sekitar 215 juta.

3. Peugeot 206
Mobil ini juga ga kalah cantik. Terimakasih udah bikin saya makin ngiler!!! hohohoho

oke. makasih

Harga Peugeot 206 1.4 M/T adalah sekitar 183 juta. Dan type Peugeot 207 Premium SR M/T adalah sekitar 276 juta.

4. Suzuki SX4 X-Over
Gua baru nyadar kalo suzuki type ini tuh keren juga ya. hihihiii… sikutu juga keluarga Suzuki, dan gua suka pakai Suzuki karena ngerawatnya ga repot. Menurut informasi, suku cadangnya juga gampang dan masih terjangkau.

aku ingin yang ini, aku ingin yang itu

Harga si Suzuki SX4 untuk type SX4 Cross Road MT adalah sekitar 189 juta. Dan untuk type sedannya SX4 Sedan AT adalah sekitar 225 juta.

5. Chevrolet Sonic
Chevrolet Sonic ini adalah varian terbaru dari yang biasa dikenal dengan nama Chevrolet Aveo. Tadinya Chevrolet Aveo hanya ada model hatchback. Ternyata model sedannya keren bangeeettt T.T

si ganteng!

model yg hatchbacknya juga ga kalah keren loohh

mau mau mauuu

Harga Chevrolet Aveo Manual sekitar 154 juta dan yang type Aveo Prime A/T adalah sekitar 182 juta. Hohohoooo…

gila keren-keren dan mahaaaaallll 😦
kapan kebelinya kalau begini.. hiks. Yang ada akhirnya pilian jatuh ke Avanza juga. huhuhu

Avanza, mobil sejuta umat

Harga Avanza 1.3 E M/T adalah sekitar 136 juta dan yang type 1.5 S A/T adalah sekitar 174 juta. Tetap mahal euy!! hiksss….

So anyway, mari kita mulai menabung sejak dini kalau begitu ya. Biar cepat bisa beli mobil. Amiiinnnn…

Yang ga masuk akal adalah harga mobil Mercedes Benz Smart Fortwo. Masa ya, mobil dengan kapasitas (hanya) 2 orang ini harganya selangit bo!
Untuk Type Smart Fortwo Coupe Pure 45 kW A/T adalah sekitar 219 juta dan type Smart Fortwo Cabrio Passion 52 kW A/T adalah sekitar 269 juta.
Ini penampakan si mahal:

si mahal gelo

huhuhuuu.. semoga saya semakin bisa berhemat sehingga tabungan semakin membengkak dan mimpi yang dari dulu belum kesampaian ini bisa segera terwujud tahun ini…. AMIIIIIINNNNNNNNN
(^^)v

*disclaimer: Info didapat dari berbagai sumber. Saya bukan penjual mobil dan harga mobil yang ditampilkan disini hanya sekitaran dan dapat berbeda dengan harga di dealer yang sebenarnya pada kota-kota dimana anda tinggal. Terimakasih.

%d blogger menyukai ini: